15 ezer péniszt vizsgáltak, meglepő eredmény született

Akiknek a lelki békéje ezen múlott, most megnyugodhatnak: igazi brit kutatási eredmény szerint az átlagos hímvessző mérete erekció közben 13,12 centiméter, ernyedt állapotban pedig 9,16 centiméter. Mindezt 15500 kísérleti személy adatainak összegzéséből kapták. Az eddig elfogadott átlagméret ennél nagyjából 2 centiméterrel nagyobb volt, azaz a tudományos alapossággal készült brit statisztika szerint körülbelül egy inch-csel csökkent az átlagos péniszméret.
Napjaink tudományosságát további alapvető eredménnyel bővítette a közlemény: ernyedt állapotban a hímvessző átlagos körmérete 9,31 centiméter, míg harcra készen 11,66 centiméter. Az eredmény tizenhét felmérés alapján született, amiben 15500 férfi vett részt. A kutatásban részt vevő pszichiáterek azt remélik, hogy megannyi férfi örömmel veszi ezt a jelentést, hiszen sokan „kis pénisz szorongásban" szenvednek pusztán azért, mert nem érik el az átlagméretet – jelentette a The Telegraph.

Hogy nagyon is valódi gondról van szó, jelzi a brit Antony Smith esete. A férfinek saját bevallása szerint kicsi a pénisze. Idén pedig ő szervezi a londoni The Big Small Penis Party (A Nagy Kispénisz Party) elnevezésű rendezvényt március hetedikére. A cél az, hogy felhívja a figyelmet a férfi nemi szervet érintő tabukra. Antony Smith tavaly verset írt kis méretű nemi szervéről, amivel igen nagy érdeklődést váltott ki az emberekből – derítette ki a házipatika.com.

"Ici-pici fütyim van, mint egy görbe ujjacska" – kezdődik a vers, majd azt is megtudhatjuk, hogy "bárki másnak kétségtelenül nagyobb van, mint nekem". A meglehetősen szókimondó vers angol eredetiben a YouTube-on is megtalálható. A The Big Small Penis Party elnevezésű rendezvény az első olyan esemény a világtörténelemben, amely a kisméretű péniszek elfogadása mellett kampányol.

A BJU International című lapban megjelent közleményt értékelő kutatók szerint nemcsak a nők küzdenek testképpel kapcsolatos szorongásokkal, hanem a férfiak is – utóbbiak azonban titkolják ezt. Ez a kutatás azért különleges, mert grafikonon mutatja a kutatás során kapott péniszméreteket, azok eloszlását.

David Veale, a londoni King's College kutatója azt reméli, hogy a kapott adatok segítségével az orvosok és pszichiáterek megnyugtathatják a férfiasságuk miatt aggódókat arról, hogy minden rendben van velük.

Egy 2013-as tanulmány szerint a fekete-afrikai férfiak pénisze a legnagyobb, a kaukázusiaké közepes, míg a kelet-ázsiaiaké a legkisebb. A brit kutatás ezt nem igazolta vissza, igaz, a mintaanyag nem ezeken a népcsoportokon alapult. Az új elemzés azt mutatja, hogy az életkor alig befolyásolja a méreteket – miközben korábbi elemzések szerint az idősebbek szerszáma ernyedt állapotban meghaladta a fiatalabb korosztályok méretét. A kutatás egy korábbi tanulmányra is kitér: egy 2006-os elemzés szerint a hölgyek 85 százaléka volt elégedett partnere méretével, míg a férfiak 55 százaléka nem talált kifogásolnivalót férfiasságában. Azaz, valóban akadnak problémák a férfiak önértékelésével.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.