Zsolnay Patrizia Gucci szemével

Egy világhírű márka és egy neves művész találkozásának lehettek tanúi az érdeklődők a Zsolnay Porcelánmanufaktúra új készletének bemutatóján csütörtökön. Az exkluzív készlet virágmintáját a híres, olasz divatházat alapító Guccio Gucci dédunokája, Patrizia Gucci tervezte.

A 150 éves múltra visszatekintő Zsolnay Porcelánmanufaktúra történelme során mindig fontosnak tartotta, hogy az adott kor kiemelkedő művészeivel dolgozzon együtt. Rippl-Rónai, Vasarely, Walter Crane, vagy a mai tervezők közül Zoób Kati alkotja a nevezetes sort, s hozzájuk csatlakozott most Patrizia Gucci. A híres olasz divatház negyedik generációs leszármazottja, az alapító Guccio Gucci dédunokája tervezte a Zsolnay Porcelánmanufaktúra új készletének virágmintáját és színvilágát.

A Patrizia Gucci (jobbra) tervezte készleten egyesül a hagyomány és a kortárs művészet
Budapest, 2012. április 5. Patrizia Gucci mutatja saját tervezésű készletét a Centrál Kávéházban. A világhírű divattervező dinasztia tagja által, a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúrának tervezett új készlettel, az összesen mintegy 60 darabos kollekcióval a cég a nemzetközi piacokat is megcélozza

Csütörtökön mutatták be Budapesten az exkluzív megjelenésű Zsolnay by Patrizia Gucci étkészletet, amely ötvözi a hagyományt és a kortárs művészeti értékeket. A különleges virágmotívumokkal és divatos színekkel megjelenő kollekció – köszönhetően persze a designer jól hangzó nevének – erősítheti a manufaktúra nemzetközi piacokon való megjelenését.

-Több közös vonás is fellelhető a Zsolnay és a tervező között, mindenekelőtt az, hogy mindkettő családi műhelyből nőtt világhírű céggé – mondta a termék csütörtöki sajtóbemutatóján Péterné Marosy Katalin, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója. Kiemelte, hogy a Zsolnay a designer Patrizia Gucci különleges virágmintáját és modern színvilágát adaptálta és ötvözte a hagyományos, a manufaktúrától megszokott képi világgal. Az arany, a fekete és lazac színek eleganciát, egyszersmind lendületet adnak a készletnek. A díszítéshez szettenként 15 gramm, 18 karátos aranyat használtak fel és kilenc különböző porcelánkészítési technológiát alkalmaztak. A porcelánon megjelenő fényes fekete szín kidolgozása valódi technikai bravúrnak számít.

Mint Patrízia Gucci a Népszabadságnak elmondta: a feladat nagy kihívás volt számára, noha a porcelánhoz közel álló mozaikfestészetben már volt tapasztalata. Az ő festett mozaikjai díszítik például az Isztambulban nemrég megnyílt Four Season szálloda elnöki lakosztályát, de a bahreini emír palotájának falát is az ő kollekciója színesíti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.