Zsíros adománnyal engeszteli ki a brazilokat a hazudós olimpikon

Az amerikai úszóbajnok, Jimmy Feigen közel 11 ezer dollárt adomány egy brazíliai karitatív szervezetnek, hogy miután társaival együtt meg akarták téveszteni a hatóságokat és hazugságukkal megsértették az országot, visszakaphassa az útlevelét.

Jimmy Feigen egyike volt annak a négy olimpikonnak, akik az olimpiai faluba hazafelé tartva megrongálták egy benzinkutat. A sportolók összetörtek egy tükröt és egy szappantartót, összetűzésbe kerültek az alkalmazottakkal, s mivel nem akarták megtéríteni az okozott kárt, a helyiek fegyvert fogtak rájuk.

Ehhez képest Jimmy Feigen és Ryan Lochte azt mondták a rendőröknek, hogy fegyveres rablás áldozatai lettek és Lochet értékeit el is vitték.

A hazugságot a benzinkút biztonsági kameráinak felvételei leplezték le, ám mielőtt ez megtörtént volna, Lochte már hazarepült az Egyesült Államokba.

Feigen nem tudott ilyen gyorsan meglógni, őt szerdán a reptéren tartóztatták fel és elvették az útlevelét is.

A BBC szerint Feigen pénteken beleegyezett, hogy egy zsírosabb adománnyal engesztelje ki a brazilokat és átutal mintegy 11 ezer dollárt (megközelítőleg 3 millió forint) valamelyik helyi karitatív szervezetnek.

Feigen ügyvédje, Breno Melaragno azt mondta, hosszas tanácskozás után született a megegyezés és amint az átutalás megtörténik, az úszó visszakapja az útlevelét és elhagyhatja Brazíliát. 
Azt nem közölték, hogy melyik szervezet kapja majd a pénzt.
Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága már bocsánatot kért sportolóik viselkedése miatt az országtól és Riótól.
A meggyanúsított másik két sportoló, Gunnar Bentz és Jack Conger tagadják, hogy közük lenne az ügyhöz. 
Egyikük sem tartózkodik már Brazíliában. 
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.