Zsebtolvajbandát fogtak el Salgótarjánban

Zseblopásokra szakosodott, háromtagú csoportot fogtak el Salgótarjánban; az eddigi adatok szerint tíz bűncselekményt követtek el a település belvárosában, de azt is vizsgálják, hogy összefüggésbe hozhatók-e a megye más területein elkövetett lopásokkal - közölték csütörtökön a városi rendőrkapitányság sajtótájékoztatóján.

Hidasi Andrea, a bűnügyi osztály kiemelt főelőadója elmondta: a 33 éves etesi V. Ritát, a 39 éves kerecsendi R. Mónikát és a 18 éves egri Sz. Natáliát őrizetbe vették, ellenük lopás miatt indítottak eljárást.

A tolvajok mindig a nagy tömeget használták ki, elsősorban buszokon, a vásárcsarnokban és bevásárlóközpontokban lopták meg a sértetteket, akiktől pénztárcájukat vették el, ha pedig okiratok is hozzájuk kerültek, azokat rögtön eldobták - ismertette.

A három nő az utóbbi hetekben követte el a bűncselekményeket, és a térfigyelő kamerának köszönhetően akkor érték tetten őket, amikor egy idős nőt loptak meg.

Ponyi Béla, a salgótarjáni rendőrkapitányság vezetője a sajtótájékoztatón megköszönte a városi önkormányzatnak, hogy segít a kamerarendszer működtetésében. Mint mondta, a zseblopás az a bűncselekmény, amelyet klasszikus nyomozói munkával szinte lehetetlen felderíteni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.