Zsarolással gyanúsítanak egy rendőrt

Hivatalos személy által elkövetett zsarolás megalapozott gyanújával hallgatott ki a Központi Nyomozó Főügyészség egy rendőr zászlóst. A gyanú szerint a férfi egy kínai tolmácsot zsarolt meg.

Nagy Andrea, a a főügyészség szóvivője azt mondta: a férfit a pénzátadást követően érték tetten az ügyészek, s a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei segítségével fogták el. Az M1 híradó úgy tudja: a Készenléti Rendőrség állományába tartozó zászlós a hét elején, a szolgálati helyéről hívott fel telefonon egy kínai tolmácsot, hogy fizessen neki kétmillió forintot, különben baja esik. A kínai férfi rendszeresen tolmácsol a rendőröknek, a zászlós innen ismerte.

A 31 éves rendőr, aki a híradó értesülései szerint a Különleges Szolgálatok Igazgatóságának állományába tartozik, a pénz átadására a Könyves Kálmán körút és Üllői út kereszteződésébe hívta "áldozatát", éppen a Központi Nyomozó Főügyészség székháza elé.

A híradó úgy tudja: a hivatalos személy által elkövetett zsarolással gyanúsított rendőrt a Központi Nyomozó Főügyészség gyorsított eljárásban állítja bíróság elé, várhatóan még ebben a hónapban. A gyanúsításban szereplő bűncselekmény büntetési tétele 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.