Zöldborsóháború tört ki Amerikában

Hatalmas vihart kavart a The New York Times (NYT) egy szerda reggeli cikkével. Olyannira, hogy délutánra több vezető politikus mellett már Barack Obama is úgy érezte, nyilatkoznia kell a kérdésben.

Mi kavart ekkora vihart az egyébként sem nyugodt amerikai közéletben? Ezúttal nem az iráni atomprogramról vagy a CIA túlkapásairól volt szó. A kulinária terén egyre aktívabb NYT azt javasolta az olvasóknak, legközelebb tegyenek zöldborsót a guacamoléba. Utóbbi az amerikaiak egyik kedvenc előétele, amelyet Mexikóból "importáltak." Sokféleképpen lehet készíteni, de alapvetően összetört puha avokádó hagymával, fokhagymával, csilivel és korianderrel. Az amerikaiak paradicsomot is tesznek bele, bár a mexikóiak erre már rosszallóan csóválják a fejüket.

A javaslatra demokrata és republikánus politikusok ritka nagy egyetértésben mondtak azonnal nemet. Barack Obama szerint, aki néhány hónapja "kapott" saját Twitter-profilt, amelyet elméletileg ő kezel, a borsó egyszerűen nem való a guacamoléba."Tisztelem a NYT-t, de nem veszem be, hogy borsó kell a guacamoléba. Hagyma, fokhagyma, csípős paprika. Klasszikus" - írja az elnök.

A republikánus párt elnökjelölt-aspiránsa, az egykori floridai kormányzó Jeb Bush is hozzászólt a témához. "Nem kell borsó a guacamoléba" szól a rövid és határozott nyilatkozat.

 Tony Cardénas demokrata képviselő még viccelődik is. "Töröljétek a Twitter-profilotokat" üzeni a napilapnak.

 A republikánus párt texasi szervezete szerint ez már egyenesen hadüzenet.

Természetesen nem csak a politikusok hördültek fel az ötleten, hanem a többi médium és az átlagamerikaiak is. A Slate online magazin szerint egyszerűen a klasszikus recept a legjobb.

 A Mashable online portál hálás Obamának, amiért gyorsan pontot tett a vita végére.

 Alexis Madrigal alternatív receptet kínál: Csinálj guacamolét. Tegyél bele borsót. Dobd ki a kukába.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.