Zivatarok előzik meg a hétvégi kánikulát

Csütörtök hajnalban hidegfront érkezik, nyomában záporokkal-zivatarokkal, ennek ellenére napközben már kellemes nyári időben lesz részünk. Hétvégére újra itt a kánikula!

Szerdán fátyolfelhős-napos időre van kilátás, majd este északnyugat felől hidegfront érkezik, így a Dunántúlon a kora esti óráktól egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. A déli szelet többfelé élénk lökések kísérhetik, majd estétől a Dunántúlon északnyugatira fordul a légmozgás. Délután 26-30°C várható.

Az Időkép előrejelzése szerint holnapra virradóra ez a hidegfront többfelé okozhat záporokat, zivatarokat és megerősödő szelet, a délelőtti órákban még a Tiszántúlon lehetnek záporok, zivatarok, ám napközben már ismét a napsütésé lesz a főszerep. Délután kellemes nyári időre készülhetünk.

Pénteken országszerte szinte zavartalan lesz a napsütés, a déli, délkeleti szél pedig csak nyugaton élénkülhet meg. Délutánra a legtöbb helyen 30°C közelébe melegszik a levegő. Nagyon erős lesz az UV-sugárzás!

Hétvégére beköszönt a kánikula, vasárnap helyenként 35 fokot is mérhetünk. Sok lesz a napsütés, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből inkább csak a Dunántúlon alakulhat ki helyi zápor, zivatar. Az UV-sugárzás továbbra is nagyon erős lesz!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.