Zavarta a felújítás, megpróbálta megölni a szomszédot

A negyvennyolc éves férfi késsel támadt a szomszédjára Oslo egyik kerületében, Bjerkében. A szomszéd a gyereke születése előtt szerette volna felújítani a lakást.

A norvég ítélőtábla nyolc év szabadságvesztésre ítélte a szomszédját 2014 augusztusában megkéselő férfit – számolt be a Osloby alapján a Local.

A harmincas éveiben járó áldozatnak és feleségének van egy nyolcéves kislánya, a támadás idején várták a második gyereküket. A családos férfi igyekezett befejezni a lakásfelújítást, mielőtt megszületik a gyereke. Mivel teljes munkaidőben dolgozott, gyakran éjszaka és a hétvégéken jutott csak ideje az ingatlan tatarozására.

A renoválás megkezdésekor körbejárta a házat, és mindenkinek elmagyarázta a helyzetet, a türelmüket kérve a munkájával járó esetleges zaj miatt. Az angol szomszéd azonban ekkor épp nem volt otthon. Ő 2014 júliusában egy este ment át először panaszkodni a zaj miatt. A későbbi áldozat, a felújítást végző férfi bocsánatot kért, és megígérte, hogy 30 percen belül befejezi az egészet.

A rákövetkező vasárnap a szomszéd ismét átment reklamálni a zaj miatt. „Te kib...ott norvég! Ma vasárnap van!” – kiabálta az angol és szembeköpte. (Ironikus, de az áldozat nem norvég, hanem albán.) Válaszul az apa, akit váratlanul ért a támadás, hozzávágta a colostokját az angolhoz. „Majd meglátod, mit csinálok veled!” – mondta távozóban.

Hamarosan azonban visszatért, és veszekedni kezdett. A áldozat azt javasolta, hogy menjenek be, hogy ne zavarják a többi lakót. Az angol beleegyezett, de csak ha hozzá mennek. Amint a fiatalabb férfi belépett a lakásba, az angol bezárta az ajtót, és kést rántott. Az Osloby szerint ez után még egyszer kinyitotta az ajtót, és kikiabált a folyosóra, hogy megtámadták, majd újra bezárta azt.

Ekkor rátámadt a férfira. Többször megszúrta a késsel, majd amikor az áldozata földre esett, a rottweilere megharapta az arcát. Ezután az áldozat kezébe tette a kést, és kihívta a rendőröket, akiknek érkezésekor önvédelemre hivatkozott. Az esküdtszék azonban nem hitt neki. 

„A szerencsétlenül járt férfi sérülései nagyon komolyak voltak. Ha nem kap gyors és szakértő orvosi segítséget a kórházban, akkor meg is halhatott volna. A támadó szándéka szerint meg akarta ölni az áldozatot, és a tette előzmény nélküli volt” – áll a bíróság indoklásában. 

Az angol férfit egy másik esetben is megvádolták. Abban az esetben a főnökét ütötte meg egy seprűnyéllel, majd belerúgott a földön fekvő emberbe, és megfenyegette, hogy megöli a családját. Leghamarabb 5 év 4 hónap után szabadulhat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.