Zavargások Buenos Airesben a vb-döntő után

"Nincs mit sajnálni, kiválóan játszottunk" - idézi a Fox News az 53 éves Horacio Laseirast, aki hatéves lányával a vállán nézte meg a VB fináléját.

"Messi nem egy Maradona" - mondta a 31 éves Eduardo Rodriguez, utalva az 1986-os, a mexikóvárosi Azték stadionban elért argentin diadalra, de gyorsan hozzátette: "Buli van és büszkék vagyunk a harcosainkra!"

További képekért kattintson ide Fotó:Ivan Alvarado / Reuters

A beszámolók szerint legalább húszezer, fehér-kékbe öltözött drukker gyűlt össze a San Martin téren, hogy együtt nézzék a döntőt.  Helyszíni beszámolók szerint a meccs utáni néhány órában még kifejezetten fesztiváli hangulat uralkodott az argentin fővárosban, csak késő estére fajult el a helyzet.

Sokan nem tudtak uralkodni indulataikon és csalódottságukon, mivel a németek a hosszabbításban elért góllal 1-0-ra verték Argentínát. A vereség miatt felbőszült több száz, többnyire ittas fiatal kirakatokat tört be, autókat és közlekedési lámpákat rongált meg az éjszaka folyamán.

A kiérkező rohamrendőröket kövekkel dobálták meg, akik könnygázzal, vízágyúkkal és gumilövedékekkel próbálták feloszlatni a tömeget.

A randalírozók tévés közvetítőkocsikat is megtámadtak, valamint egy bárt és egy színházat is kifosztottak.

A Buenos Aires belvárosában lévő obeliszk környékén kitört zavargásokban legalább hetvenen megsérültek, köztük húsz rendőr. A hatóságok hatvan embert őrizetbe vettek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.