„Ez a leghülyébb dolog, amit hallottam, pedig csak az év elején vagyunk”

„Menjen ki és számolja meg, hány zászlórúdon lengenek zászlók az intézmény épülete előtt!”

A fenti felszólítás egy e-mailben érkezett minden dán közintézmény dolgozójának, így az iskolák és templomok alkalmazottai is megkapták - számolt be a Local.

A furcsa kérés akkor került nyilvánosságra, amikor a Dán Felsőoktatási Iroda kiküldte az oktatási intézményeknek, hogy részletezzék, "hány zászlórúdon lengenek zászlók az intézmény épülete előtt azokon a napokon, amikor a lobogó felhúzása kötelező".

Amikor kérdések merültek fel a kéréssel kapcsolatban, az oktatási minisztérium alá tartozó iroda azzal védekezett, hogy ők csupán továbbították az eredetileg a pénzügyminisztérium által küldött kérést.

A minisztérium a TV2 kérdésére elmondta, hogy az így begyűjtött információkat "egy, a nemzet zászlóhasználati szokásait felmérő kutatáshoz" szerették volna felhasználni.

Amint elterjedt a program híre, az adófizetők pénzének szükségtelen pazarlásának minősítették. 

"Ez a leghülyébb dolog, amit idén hallottam. Persze még csak az év elején vagyunk. Ennek ellenére van egy olyan érzésem, hogy december 31-én is jó eséllyel indul majd a bürokrácia legidiótább megnyilvánulásának címéért" - mondta Henrik Dahl, a Liberális Szövetség országgyűlési képviselője.

Dahl szerint a javaslat úgy hangzik, mintha a közszféra egy dolgozójától származna, nem egy választott képviselőtől.

"Ez olyasmi, ami az adminisztratív rendszerből származik, amit egyszerűen nem tudunk leállítani. Hiányzik belőle annak a megértése, hogy mivel is kell foglalkoznia az államnak" - tette hozzá.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.