Zárt ajtók mögött tárgyalják a várpalotai magzatelhajtásos ügyet

A vádlottak személyiségi jogai miatt zárt ülésen tárgyalja a várpalotai magzatelhajtásos ügyet a Veszprémi Városi Bíróság - mondta a Veszprémi Törvényszék szóvivője kedden az MTI érdeklődésére.

Dülkné Pintér Zsuzsanna közölte, a tárgyalás hétfőn kezdődött és október 5-ig tart, a vádlottakat ezen a héten kezdték meghallgatni.

A Veszprém Megyei Főügyészség júniusban közölte, hogy egy nőgyógyász ellen  84 rendbeli, üzletszerűen elkövetett magzatelhajtás bűntette, valamint 11 rendbeli magzatelhajtás bűntette miatt emelt vádat, míg az abortuszt kezdeményező több mint hetven nővel szemben magzatelhajtás vétsége miatt emelt vádat Veszprémi Városi Ügyészség.

A vádirat szerint az orvos nőgyógyászati magánrendelését, illetve szakrendeléseit 2006 decembere és 2011 májusa között olyan állapotos nők keresték fel, akik magzatukat nem kívánták megtartani, s ezt a vádlottal közölték.

Az orvos ezekben az esetekben az élő, egészséges magzatok elhajtását a magzati élet védelméről szóló törvénybe ütköző módon, a családvédelmi szolgálat eljárását megkerülve - a várandós nőkkel történt megállapodás szerint pénzért - a várpalotai kórházban elvégezte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.