Zárlatos vontatómotor miatt füstölt a 2-es metró

Egy zárlatos vontatómotor miatt kezdett füstölni az egyik metrószerelvény a 2-es vonalon a Keleti pályaudvarnál kedd délután - közölte a BKV az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint azonnal kiürítették az állomást, az utasok nem voltak veszélyben. A hiba elhárításáig Deák Ferenc tér és Örs vezér tere állomások között 40 pótlóbusz szállította az utasokat. A 2-es metró újra teljes vonalán közlekedik.

Közleményükben ügy fogalmaztak: "egy közel 40 éves vontatómotor lett zárlatos, ami a gondos karbantartás mellett is előfordul". A meghibásodás kisebb füstöt okozott, de tűz nem alakult ki. A műszaki hiba okát jelenleg is vizsgálják a szakemberek - tették hozzá.

A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője az MTI-nek korábban azt mondta: a veszélyforrást a tűzoltók kiérkezése előtt megszüntették. A tűzoltók a hibás berendezést visszahűtötték, elvégezték a végleges oltást.

Hétfő délután a 3-as metró egyik szerelvénye kezdett el füstölni Népliget állomásnál, emiatt a Deák Ferenc tér és Kőbánya-Kispest állomás között egy ideig szintén pótlóbuszok szállították az utasokat. A BKV akkor azt közölte: egy mechanikus alkatrész, a kardántengely hibásodott meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.