Záporok, zivatarok frissítik a fülledtséget

A hétvégi kánikula után ugyan kissé visszaestek a hőmérsékletek, ma pedig országszerte várhatóak zivatarok, amik tovább enyhítik a hőséget.
Kedden sok felhőre, országszerte záporokra, zivatarokra, helyenként heves zivatarokra kell készülni felhőszakadással, erős, viharos széllökésekkel, esetleg jégesővel. A hajnali 15-22°C-ot követően napközben 22-29°C-ot mérhetünk, de a zivatarokat követően hirtelen visszaeshet a hőmérséklet.

Az Időkép előrejelzése szerint holnap is sokfelé előfordulhat zápor, zivatar, helyenként a keleti tájakon heves zivatar is. Fülledt lesz az idő, 20 és 27°C közé melegszik a levegő délutánra, de zivatarokat követően ezen a napon is hirtelen visszaeshet a hőmérséklet.

Csütörtökön elsősorban a Dunától keletre eső területeken alakulhat még ki zápor, zivatar. Eközben a Dunántúl nagy részén felszakadozik a felhőzet, ott napos idő várható. 25 és 30°C közé melegszik a levegő.

Pénteken és szombaton a napos időt időnként gomolyfelhők zavarhatják meg és elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar kialakulhat. Tovább melegszik az idő, szombaton már sokfelé mérhetünk újra 30°C feletti értékeket délután.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.