Zamárdi: strandon dohányozni tilos!

Szokatlan rendeletet hozott Zamárdi képviselő-testülete: megtiltották a dohányzást a település legnagyobb strandján

Mostantól tilos a dohányzás a strandon Zamárdiban a helyi képviselő-testület friss döntése nyomán - adta hírül a Sonline.hu. A szokatlan döntésről Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere azt mondta a portálnak: A három kilométernyi szabadstrandunk teljes hosszában, a Balaton vize és a parti sétány között tiltottuk meg a dohányzást.

A döntést azzal indokolta a polgármester, hogy hihetetlen mennyiségű csikk gyűlt össze egy-egy melegebb nyári nap után a füves strandterületeken, s ez borzasztó látványt nyújtott. Ezt elégeltük meg, ezért döntöttünk úgy, hogy csak a füves rész mellett, a sétányon engedjük meg a dohányzást. Odáig legalább sétáljon el, aki rá akar gyújtani - tette hozzá Csákovics Gyula.

A polgármester szerint igyekeznek majd érvényt is szerezni a tiltásnak. A közterület-felügyelők először csak figyelmeztetnek, de később bírságolnak is. Tudjuk, hogy lesznek, akiknek ez a korlátozás nem fog tetszeni, de abban bízunk, hogy a többség belátja, az egészség és a tisztaság előbbre való. Azt is reméljük, hogy több tóparti település is követi a példánkat - fűzte hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.