Zalában már minden út járható, míg Vas megyében kilenc járhatatlan

Kora délutánra minden út járhatóvá vált Zala megyében, megszűntek a forgalomkorlátozások Zalaegerszeg északi elkerülő útján, valamint Magyarszerdahely és Újudvar között. Vas megyében kilenc út járhatatlan a hóátfúvások miatt - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője pénteken az MTI-t.

Pécsi Norbert Sándor közölte a Zalaegerszeget északról elkerülő 761-es úton már nincs szükség szakaszos lezárásra, miután a közútkezelő munkagépeinek sikerült eltakarítania a hótorlaszokat. Megszűnt a hóátfúvás miatti útlezárás Magyarszerdahely és Újudvar között is, így ismét járható ez az útszakasz.

Zalában péntek délután már nem volt megközelíthetetlen település vagy járhatatlan út, de a közlekedőknek továbbra is télies útviszonyokra kell számítania a megyében. A közútkezelő munkagépei folytatják az utak tisztítását, szélesítését, az időjárási körülményekre tekintettel továbbra is tartják a készültségi fokozatot - tette még hozzá a szóvivő.

Pécsi Norbert Sándor tájékoztatása szerint Vas megyében lezárták a Karakó és Jánosháza közötti, a Celldömölk és Kemeneskápolna közötti, a Meggyeskovácsi és Csempeszkopács közötti, a Tokorcs és Kemenesmihályfa közötti, a Kemenessömjén és Vönöck közötti, a Nemeskeresztúr és Kissomlyó közötti, a Nemeskocs és Celldömölk közötti, a büki elágazás és Csepreg közötti, valamint Köcsk és Celldömölk közötti alsórendű utat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.