Zalában kamionok akadtak el a havas utakon

Kamionok akadtak el és több könnyebb baleset is történt Zala megyében, ahol hétfő reggelre 20-25 centiméteres hó hullott - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság és a közútkezelő ügyelete az MTI-t.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. zalai ügyelete közölte: a vasárnap délelőtt óta tartó havazás következtében hétfő reggelre 20-25 centiméternyi hó hullott a megyében. Minden út havas, bár folyamatosan több mint harminc munkagép dolgozik a hó eltakarításán.

Kamionok akadtak el a 86-os úton Zalalövőn, valamint a 74-es és a 75-ös út kereszteződésében a baki tetőnél. A 74-es úton, a botfai elágazónál egy személyautó hajnalban szalagkorlátnak ütközött, emiatt tart a baleseti helyszínelés.

Szabó Szilárd, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője elmondta: vasárnap délutántól három árokba csúszott személyautóról és két elakadt kamionról kaptak bejelentést, de személyi sérülés egyik esetben sem történt. Egy kamionos vasárnap a hólánc ellenére elakadt a 86-os úton, egy másik pedig hétfő hajnalban a baki tetőnél nem tudott felmenni az emelkedőn - erősítette meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.