Zalában kamionok akadtak el, zárva volt a letenyei határátkelő

Több helyszínen is kamionok akadtak el Zala megyében a csütörtökre virradó éjjel leesett hó miatt, Letenyén éjszaka a horvát hatóságok lezárták a határátkelőt is - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Farkas Diána elmondta: éjszaka hat helyszínre hívták a tűzoltókat elakadt kamionok miatt, és többször előfordult, hogy a kivonuló egységeknek útközben is újabb megcsúszott teherjárműveknek kellett segíteniük. Főként a 74-es és 75-ös út kereszteződésében, a baki tetőnél álltak le a kamionok, mert nem tudtak felkapaszkodni az emelkedőn.

Szerda este fél tíztől a horvát hatóságok az időjárási és útviszonyokra tekintettel lezárták a kamionok elől a letenyei határátkelőt. A forgalom csütörtök reggel, nem sokkal 6 óra után indulhatott meg Horvátország felé.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Zala megyei ügyelete az MTI érdeklődésére közölte: a hét elején lehullott mintegy 30 centis hóra csütörtök reggelre még mintegy 10 centiméternyi friss hóréteg hullott. Több mint 30 gép tisztítja az utakat, a megye minden útja járható, de a feltámadó szél a 75-ös és a 76-os úton több helyen is hónyelveket hozott létre az úttesten, ami nehezítheti a közlekedést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.