Wolf Kati nyert: imádják a dalt

A dortmundi rádióhallgatók a dalfesztivál résztvevőinek számaira szavazhattak. Wolf Kati dala tarolt, így az énekesőnek már van egy díja.

A németek szerint Rakonczai Viktor és Rácz Gergő slágere, a "What about my Dreams?" a legjobb. Sőt mitőbb, a rádióhallgatók mellett az Eurovíziós dalfesztivál személyzete is faroritnak tartja Wolf Kati dalát.

A hétfői két főpróba már teltház és a zsűri előtt zajlik. A zsűri itt már pontozza a teljesítményt, ám emellett a közönség is szavaz, ők a keddi elődöntőn voksolnak majd, így áll össze a végeredmény - árulta el a Ma Reggelben Wolf Kati.

Jó esélyekkel

Szinte minden adva van ahhoz, hogy sikerrel szerepeljünk az Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol eddig Rúzsa Magdi és Bayer Friderika jutott a legmesszebb magyar színekben. A virágzó retro közepette Wolf Kati egy nyolcvanas évek diszkósléágereit idéző dallal indul, melyet a legfelkapottabb zeneszerzőpáros, Rakonczai Vikto és Rácz Gergő jegyeznek, a szöveget pedig Geszti Péter írta.

A dal nemcsak a német rádióhallgatókat bűvölte el, hanem számos eurovíziós előszavazáson vezet és sok ország szavazói éppen ezt a dalt tették az első helyre. Ebből azért nem kell messzemenő következtetéseket levonni. Egy viszont biztos, kecsegtető az indulás és a szabályok változásával is jól járhatunk, eszerint egy ország szavazatainak csupán felét adja a közönség, a másik felét egy szakmai zsűri voksai jelentik majd, az egyes elődöntőkben pedig csak azok az országok szavazhatnak, amelyek az adott fordulóban maguk is részt vesznek.

Öt biztos hely a döntőben

A 43 nemzetet felvonultató popzenei viadalon Németország, Olaszország, Spanyolország, Franciaország és az Egyesült Királyság énekeseinek biztos helyük a május 14-i döntőben, a többi ország versenyzőjének - így Wolf Katinak is- először a május 10-i és 12-i elődöntőben kell bizonyítaniuk.

Wolf Kati a versenydalt énekli
Wolf Kati képviseli Magyarországot a Szerelem, miért múlsz? című dallal az 56. Eurovíziós Dalfesztiválon májusban Düsseldorfban - jelentette be szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a Magyar Televízió (MTV).
Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.