Erre keresett rá a magyar 2013-ban

A magyar névnapokat betűrendben felsorakoztató szócikkre kattintottak rá a legtöbbször tavaly a magyar nyelvű Wikipédián.

A Magyar névnapok betűrendben című szócikket összesen 526 192-szer keresték fel a felhasználók az elmúlt évben. A százas lista legjobb tízes mezőnyébe tartozik továbbá a 2013-ban történt halálozásokról, a Magyarországról, az I. Szulejmán oszmán szultánról, a Budapestről, a Petőfi Sándorról, a Facebookról, a go nevű kínai táblás játékról, az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról, valamint a második világháborúról szóló szócikkek.

A népszerű internetes lexikon angol nyelvű változatán a Facebook, a 2013-as halálozások, a Breaking Bad (Totál szívás) című sorozat, a nehézségi gyorsulás (G-force), a Google, a második világháború, a Wiki, a YouTube, a 2013-as bollywoodi filmek listája és az Egyesült Államok érdekelték leginkább az internetezőket.

A spanyol Wikipédián az elsősorban az e-mail címekben előforduló kukacjelről (arroba) szóló szócikkre kattintottak rá a legtöbbször az elmúlt évben a felhasználók, akik a One Direction nevű brit fiúbandával foglalkozó oldalt is bejuttatták a százas spanyol lista első tízes mezőnyébe. 

A német verzión a 2013-ban elhunyt hírességeket felvonultató és a különböző sorozatokról szóló (Agymenők, Trónok harca) szócikkek, míg a francia nyelvű változaton a Facebook és a Franciaország voltak a legnépszerűbb. A portugál Wikipédián a Facebookra, az oroszon a YouTube videomegosztó portálra, az olaszon a különböző sorozatokra (A Grace klinika, Agymenők, The Walking Dead), míg a norvégon Gustav Borgen norvég fotográfusra kattintottak rá a legtöbbször az internetezők.

A legtöbb esetben az ország neve a százas lista első tízes mezőnyében található.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.