WC-pucolásra köteleztek harmadikosokat egy dunaújvárosi iskolában

A dunaújvárosi Petőfi iskolában csütörtökön egy osztályfőnök és több tanár a harmadikos fiúkkal takaríttatta ki az összerondított mellékhelyiséget az első szünetben.
Az egyik osztályból tíz, egy másik harmadikos csoportból két fiút köteleztek arra, hogy egy ismeretlen diákok által összerondított mellékhelyiséget kitakarítsanak a szünetben – írta a Castellum.do dunaújvárosi honlap.

A takarítást elrendelő tanárnő a szülőknek írt levelében azzal indokolta döntését, hogy előző nap, vagyis szerdán délután valaki összerondította a fiúmosdót. Miután az nem derült ki, ki volt a „tettes”, megkérték a fiúkat, tegyék rendbe a mellékhelyiséget. Azt a tanárnő elismerte levelében, hogy a későbbi „nyomozás” során megállapították, hogy nem a mellékhelyiség kitakarítására ítélt fiúcsapat tagjai rondították össze a WC-t.

Az egyik gyerek édesanyja, Dávid Kata ezt írta az esettel kapcsolatban a Facebookon: „Faggassátok ki a gyerekeket, ki kente össze a WC-t tegnap napközi ideje alatt, mert ma (csütörtökön) az összes fiú a sz@ros WC-t takarította reggeli időben, s maradt 5 percük reggelizni. Több gyerkőc is elsírta magát. Nem tudom, ki hogy van vele, de én nem azért engedem a gyerekemet az iskolába, hogy más sz@rát feltakarítsa!”

Egy másik szülő, Molnár Gábor azt mondta a Castellum.do honlapnak, mindenképpen alapos vizsgálatot kezdeményeznek a gyerekek megszégyenítése miatt.

A 444 azt is kiszúrta, hogy Rideg István iskolaigazgató az esetet követően, az iskola honlapján egy nyílt levelet tett közzé. E szerint „az intézményben csütörtökön történt sajnálatos esemény kapcsán felmerült panaszukat feltétlenül szeretnénk kivizsgálni, amit már egyeztettünk a szülői szervezet egyik képviselőjével. A hosszú hétvége miatt csak a keddi napot tudtuk megbeszélni, melynek konkrét időpontjára vonatkozólag várjuk az Önök javaslatát. Mi bármelyik órában készek vagyunk a megbeszélésre.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.