WC-be zárkózott utas miatt ürítették ki a nemzetközi gyorsvonatot

Megállították és kiürítették péntek reggel a Thalys vasútvállalat Amszterdamból Párizsba tartó járatát Rotterdamban. Egy férfi zárkózott be a szerelvény mellékhelyiségébe, akit órákon át győzködtek, hogy jöjjön ki. A férfit végül letartóztatták, de még mindig nem világos, hogy volt-e nála fegyver.

A férfi állítólag felugrott a vonatra, majd azonnal bezárkózott. Szemtanúnk szerint éles lőfegyver volt nála, de a rendőrség ezt nem erősítette meg.

A rotterdami főpályaudvart részben evakuálták, a vonatról az utasokat leszállították. A rendőrség órákon át próbálta meggyőzni a WC-be zárkózott férfit, hogy jöjjön elő, végül nem sokkal 11 óra előtt letartóztatták. A helyszínen felvonult egy állig felfegyverkezett terrorelhárító alakulat is.

A francia, belga, holland és német közös tulajdonban álló gyorsvasút-társaság azt közölte, hogy bár a férfi indítékai egyelőre ismeretlenek, a biztonsági erők kézben tartják a helyzetet, az utasok pedig nincsenek veszélyben – írja a Bild.

Augusztusban szintén a Thalys egyik Párizsba tartó vonatán zárkózott be egy fegyveres férfi az egyik WC-be, majd kitört, és megsebesített három utast. A 26 éves, késsel és gépkarabéllyal felfegyverkezett támadót az utasok, köztük két amerikai katona fegyverezték le.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.