Nem működött a fénysorompó: egy halott

Személygépkocsival ütközött a GYSEV gyorsvonata Rábapatonánál csütört reggel, a gépkocsi vezetője a helyszínen életét vesztette - tájékoztatta az MTI-t Stöckert Dávid, a vasúttársaság szóvivője. A rendőrség közlése szerint a fénysorompó feltehetően nem működött.

Egy személygépkocsi összegyűrt roncsa a GYSEV gyorsvonatának mozdonya alatt Rábapatonánál
Rábapatona, 2009. november 19. Egy személygépkocsi összegyűrt roncsa a GYSEV gyorsvonatának mozdonya alatt Rábapatonánál, ahol eddig ismeretlen okból előzőleg a kocsi vezetője járművével, a fénysorompóval ellátott vasúti átjáróban a vonat elé hajtott. A baleset következtében az autó vezetője a helyszínen életét vesztette. MTI Fotó: Győri Károly

A gépkocsijával a sűrű reggeli ködben, a 85-ös út irányából érkező 33 éves győrsági fiatalember a rábapatonai vasúti átjáróba érve a sínekre hajtott és a Sopron felől érkező GYSEV gyorsvonat mozdonyával ütközött. A személygépkocsit a mozdony több száz méteren át tolta maga előtt, mire meg tudott állni.

A helyszíni szemle elsődleges adatai alapján feltételezhető, hogy a vasúti átjáróban nem működött a fénysorompó. a baleset körülményeit szakértő bevonásával vizsgálják - tudatta közleményében a győri rendőrkapitányság.

A vonatközlekedés helyreállt Győr és Csorna között, de a vasúttársaság tájékoztatása szerint kisebb késésekre még számítani kell.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.