Volt rendőr ellen emeltek vádat Szekszárdon

Hivatali visszaélés miatt vádat emelt a Tolna Megyei Főügyészség a paksi rendőrkapitányság egy volt nyomozója ellen - közölte a főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Himmelné Ökrös Magdolna tájékoztatása szerint a nyomozó, aki főtörzsőrmesteri rangban szolgált, 2012. február és április között több alkalommal betöréses lopások helyszínére szállította bűntársait, és egyiküknek azt állította, elintézi, hogy a büntetés alól mentesüljenek, ha vele követnek el bűncselekményeket.

Március 18-án egy olyan dunaföldvári házba törtek be, ahol korábban a volt rendőr egy helyszínelés alkalmával nagy értékű műszaki cikkekre figyelt fel, és azt is megtudta, hogy a ház tulajdonosa nagyobb összegű euróval rendelkezik. Az épületből 400 ezer forint értékű műszaki cikket vittek el, és az ott talált bankkártyával hárommillió forintot emeltek le a sértett számlájáról.

Egy bölcskei üzletbe kétszer is betörtek; első alkalommal március 19-én, amikor a korábbi nyomozó ügyeletben volt, és úgy gondolta, felügyelheti az eseményeket. Az üzlet tulajdonosa elmondta neki, hol tart jelentős készpénzt, a második betörésnél azonban nem sikerült megtalálni az összeget.

A 30 éves paksi férfit április 25-én vették őrizetbe, miután egyik bűntársa terhelő vallomást tett rá. A betörésekkel, lopásokkal csaknem ötmillió forintos kárt okoztak.

A volt rendőrt többrendbeli hivatali visszaéléssel, lopással, sikkasztással, rongálással vádolják; mellette három nő és két férfi ellen emeltek vádat különböző bűncselekmények miatt, amelyeket az ügyészség szerint négyen bűnszövetségben követtek el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.