Vizsgát neveztek el a 0 pontos ZH-t író BME-s diákról

Egész félévre jelest, és egy oklevelet is kapott a BME diákja, Novák Gergely, aki a Kutatásmódszertan tárgy zárthelyijét 0 pontosra írta meg.

A Budapesti Műszaki Egyetem Filozófia és Tudománytörténet Tanszékén tíz félév óta él az ajánlat: ha valaki 0 pontosra írja meg a Kutatásmódszertan nevű tárgyból a zárthelyi dolgozatot, ötöst kap az egész félévre.

A dolog nem egyszerű, annak az esélye, hogy valaki az igaz-hamis teszt minden kérdésére véletlenül rossz választ adjon, 1 a 33,5 millióból. Novák Gergelynek azonban sikerült, ami eddig még senkinek.

„Évekig egy jelentkező sem volt, ezért előbb azt ajánlottuk fel, hogy oklevelet is kap az illető, végül pedig azt, hogy elnevezzük róla a ZH-t. Az elmúlt néhány félévben megjelentek a 2-3 pontos zárthelyik. Egyszer valaki BATMAN neptun kóddal írt egy 8 pontos dolgozatot, az az eset még a BMEME-re is felkerült, miután a hallgatók meglátták az eredmények között. Ebben a félévben Gergely 1 pontos dolgozatot írt. Viszont annál a bizonyos jól megválaszolt kérdésnél a reklamáció során annyira jó érveléssel állt elő, hogy azonnal tudtuk: el kell fogadunk 0 pontosnak ezt a dolgozatot” - írják a tanszék Facebook oldalán.

Elismerésül a következő három félévben - hacsak valaki nem teljesíti ugyanezt a kihívást előbb - a Kutatásmódszertan dolgozatának a hivatalos neve Novák Gergely Kutatásmódszertan Zárthelyi lesz.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.