Vízirendőrök mentették ki a haltolvajokat

A természet “közbenjárásával” sikerült elfogni az elmúlt napokban négy haltolvajt a Tisza-tavon: míg ők a csónakjukból portyáztak, befagyott az a vízi-folyosó, amelyen megközelíthették volna a partot, így csak a vízirendőrség tudta őket kimenteni.

Egy lakossági bejelentésnek köszönheti a négy abádszalóki férfi, hogy viszonylag ép bőrrel úszta meg a hallopást. Egy helyi lakos jelentette be december 15-én, hogy előző este több ismerőse egy faladikkal halászni ment az abádszalóki öbölbe, de reggelre sem tértek haza.

Az esetről csak tegnap számolt be Kurdics Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője, aki elmondta: a helyszínre kiérkező rendőrök adatgyűjtést végeztek, s ennek során felmerült annak a gyanúja, hogy a segítségre szoruló halászok nem tisztességes úton járnak, hiszen semmiféle engedéllyel nem rendelkeztek.

A vízirendőrség járőrei a helyi halőrökkel együtt megkezdték kimentésüket, hiszen akkor éjjel tartósan fagypont alatt volt a hőmérséklet, s tartani kellett a négy férfi kihűlésétől. A rendőrök láttán az orvhalászok a náluk lévő evezőkkel igyekeztek kitörni a ladik körül a jeget, s próbáltak volna elmenekülni, ám végül a rendőrök és a halőrök vitték partra őket.

A ladik átvizsgálása után több mint negyven kilogramm élő halat – pontyot, busát, kárászt – és az elkövetéshez használt több száz méter halászhálót foglaltak le.

A rendőrség lopás vétsége és szabálysértés miatt indított büntetőeljárást indított a jég fogságából kimentett négy haltolvajjal szemben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.