Vizet osztanak és locsolják az utakat a fővárosban

Szerda reggeltől vizet osztanak, és locsolják az utakat, villamossíneket a fővárosban a hőség miatt.

Szűcs Somlyó Máriának, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatójának az MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint Tarlós István főpolgármester azt kérte a BVK Holding tagvállalataitól, segítsenek a fővárosiaknak abban, hogy könnyebben elviseljék a hőséget.

A  Fővárosi Vízművek a hőségriasztás ideje alatt a Deák téren 10 órától este 18 óráig jégben tárolt, hűtött zacskós vizet oszt.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. locsolóautói naponta kétszer 12 órás műszakban járják a lakótelepeket, sűrűn lakott városrészeket. Éjszaka a  budapesti főútvonal-hálózatot hűtik. A közleményben megjegyzik, hogy az útburkolat 50-60 fokra is felhevülhet a hőségben. A társaság a BKV megrendelésére naponta 12 és 17 óra között locsolja a villamossíneket a meghatározott vonalakon és gyakorisággal.

A tájékoztatás szerint a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. kezelésében lévő strandok a szokásosnál egy órával tovább tartanak nyitva, emellett ingyenes vízballonokat helyeznek ki, valamint folyamatosan felhívják a fürdőzők figyelmét az erős UV-sugárzásra.

A Főkert Nonprofit Zrt. fokozottan ellenőrzi a kezelésében lévő 106 ivókút működőképességét. A megrongált, nem működő szerkezeteket a 06 80 277 275-ös ingyenesen hívható zöldszámon, vagy az ugyfelszolgalat@fokert.hu e-mail címen lehet jelezni.

A kommunikációs igazgató arra is felhívta a figyelmet, hogy a parki, köztéri szökőkutakban tilos fürdeni.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat kedden közölte, hogy szerdától másodfokú hőségriasztást rendel el az országos tiszti főorvos a várható meleg idő miatt. Erre azért lesz szükség, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint száraz, napról napra melegebb léghullámok árasztják el a Kárpát-medencét. A napi középhőmérséklet szerdán és csütörtökön elsősorban a Dél-Dunántúlon, péntektől már másutt is többfelé meghaladja a 25 Celsius-fokot, sőt a hétvégén és a jövő hét elején helyenként 27-28 Celsius-fok körül alakulhat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.