Vízbe fulladt a nőket mentő férfi

A Heves melletti alatkai horgásztavak egyikébe csúszott vasárnap éjjel egy személyautó: a kocsiban két fiatal nő ült, s a mentésükre siető huszonéves férfiak egyike a vízbe fulladt.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője tegnap érdeklődésünkre elmondta: vasárnap, nem sokkal éjfél után érkezett bejelentés a hevesi rendőrkapitányság ügyeletére, hogy egy személyautó a vízbe gurult.

Kiderült, hogy négy huszonéves detki fiatal előző nap érkezett a tóhoz, s késő éjjel, a horgászat végeztével a társaság két női tagja beült a tóparton parkoló járműbe. Miközben a két férfi a felszereléseket pakolta össze, arra lettek figyelmesek, hogy a személygépkocsi a víz felé kezdett gurulni. Megpróbálták a járművet megállítani, de ez nem sikerült nekik. Ekkor a két fiatalember vízbe ugrott, hogy kimentse az autóban rekedt nőket, s eközben azonban egyikük elmerült a mély vízű horgásztóban. A másik fiatalembernek sikerült kimentenie az elmerült kocsiból a nőket.

A kiérkező speciális mentők azonnal megkezdték az vízben elmerült és eltűnt fiatalember felkutatását, de ez a sötétben nem vezetett eredményre. Reggel folytatódott a keresés, s végül a tóban megtalálták a huszonegy éves fiatalember holttestét.

A tragédia körülményeit a Hevesi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.