Vitorlázó repülőgépek szálltak egymásba Nyitra felett

Egymásnak ütközött két egyszemélyes vitorlázó repülőgép szombaton Nyitra légterében – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.
A repülőgépek egyike az ütközés után biztonságosan leszállt a helyszínhez közeli repülőtéren, a pilótának nem esett baja. A másik gép lezuhant egy családi házra, és megrongálta annak tetejét. A pilóta sikeresen katapultált, de kisebb sérüléseket szenvedett. „A 38 éves cseh pilóta el tudta hagyni a gépét, ejtőernyőjével egy kertben ért földet" – mondta el a nyitrai rendőrség szóvivője, hozzátéve, hogy a baleset körülményeit még vizsgálják.

Szemtanúkra hivatkozva a szlovák hírügynökség azt írta, a balesetet az okozta, hogy a két pilóta túl közel vitte egymáshoz a vitorlázó repülőgépeket, így azok összeértek.

A balesetről fényképeket is közlő nasanitra.sme.sk helyi hírportál szerint a házban, amelyre az egyik repülőgép lezuhant, éppen ebédelt egy család. Az ijedtségen kívül nem esett bajuk.

A lezuhant gép és pilótája a Nyitrán megrendezett, szombaton véget ért, Pribina cup nevet viselő vitorlázórepülőgép-versenyen vett részt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.