Visszavonta a Loki-indulót a Tankcsapda

A Vasas elleni szombati bajnoki mérkőzésen már nem a Tankcsapda által írt Loki-indulót játszották a debreceni Nagyerdei Stadionban, mivel az együttes visszavonta a dalt.

Az induló elmaradása miatt a Civishír megkereste az együttest, amely közleményben magyarázta el döntést.

„A Piros-fehér című dal egy házibuli »emelkedett« hangulatában tett ígéret – vagy ha úgy tetszik, fogadalom – eredményeként 2005-ben, az akkori csapatban játszó barátaink és az általuk elért első DVSC-bajnoki cím tiszteletére született, és lett a Loki indulója. Az elmúlt években nem csak a csapat, de a labdarúgás összessége is alapos változásokon ment keresztül, és mivel már nincs meg bennünk az az érzelmi töltés, ami annak idején a dal megírására ösztönzött minket, úgy gondoltuk, itt az ideje, hogy átadjuk a lehetőséget a következő generációnak: szülessen egy új induló, ami reményeink szerint hasonló sikerekre ösztönzi majd a debreceni labdarúgást, ahogy tette ez a dal is több mint tíz éven át, mert debreceniként bennünk a vér ettől még továbbra is piros és fehér!" –  írják a közleményben a játékosok közül többekkel baráti viszonyt ápoló rockerek.

A Népszabadság úgy tudja, Debrecenben a Loki régóta nem látott népszerűségvesztést szenvedett el az elmúlt egy évben. A szurkolók jelentős része csalódott a klub tulajdonosában, Szima Gáborban, a régi meccshangulatoknak vége, és az egykori, legendás játékosok is eltűntek a csapatból. A Tankcsapda döntése mindezek fényében nem okozott nagy meglepetést.

A dal továbbra is bárki számára meghallgatható és ingyenesen letölthető a dvsc.hu weboldalról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.