Visszatér az antiszemita divatdiktátor

John Galliano brit dizájner a hírek szerint a Maison Martin Margiela divatház kreatív igazgatójaként tér vissza.

2011-ben Galliano vállalhatatlanná vált munkaadója, a Christian Dior számára. A párizsi divatház 15 évnyi közös munka után kirúgta az antiszemita kijelentések miatt eljárás alá vont kreatív igazgatóját, aki ezzel egyidejűleg elvesztette népszerűségét a szakmabeliek között is.

Benoit Tessier / Reuters

A dizájner nem tétlenkedett, jelenleg az orosz illatszerlánc, a L'Etoile kreatív igazgatójaként dolgozik, de szeretne visszatérni a kifutókra is új kollekciójával.

„A Margiela készen áll egy karizmatikus, kreatív egyéniség fogadására” - idézi a BBC Renzo Rosso-t, a Margielát felügyelő OTB csoport elnökét. „John Galliano minden idők egyik legnagyobb tehetsége. Alig várom visszatérését, hogy újra olyan divatkreációkat hozzon létre, amilyeneket csak ő képes” - tette hozzá.

Az 53 éves tervezőt rasszista és antiszemita kijelentései miatt három éve felfüggesztett börtönbüntetésre és 6000 eurós pénzbüntetésre ítélte egy francia bíróság. A történtek után elnézést kért, és kirohanását az alkohol és a drog hatásainak tudta be.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.