Visszatér a kánikula

A hétvégén országszerte harminc fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála, jövő pénteken pedig közel 40 fokra számíthatunk.

Szombaton nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő lesz, majd késő délutántól előbb az Alpokalján, később a Dunántúl más részein felvonuló fátyolfelhőzet jelenik meg. Éjszaka nyugat felől egyre több helyen meg is vastagszik a felhőzet, legtovább gyengén felhős idő a Tiszántúl északi részén lesz. Éjfél körül nyugaton már záporok lehetnek, kora reggel a Dunakanyar környékén is kialakulhatnak.

Vasárnap napközben a Tiszántúlon a fátyolfelhők mellett még többórás szűrt napsütés várható, majd a Duna-Tisza közéhez hasonlóan itt is fokozatosan megvastagszik a felhőzet; a Dunántúlon viszont erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, csak késő délután déli területeken csökkenhet a felhőzet. Napközben egyre többfelé záporok, zivatarok alakulnak ki, helyenként felhőszakadás és jégeső is lehet, a legintenzívebb zivatarok a Duna-Tisza köze déli felében és a Délkelet-Dunántúlon várhatók. A változó irányú szél csak helyenként élénkül meg, a zivatarok környezetében átmenetileg viharos szélrohamok is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12, 18 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 22 és 32 fok között valószínű, nyugatról kelet felé haladva emelkedő értékekkel. Az Őrségben várható a leghűvösebb idő, a keleti, délkeleti határvidéken a legmelegebb.

Hétfőn szórványosan még számíthatunk záporra, zivatarra, azonban keddtől a zavartalan napsütés veszi át a szerepet. Visszatér a hőség is, egy hét múlva már 37 fok körüli csúcshőmérsékletet prognosztizál az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.