Linz ragaszkodik a meleg párokat ábrázoló közlekedési lámpákhoz

A lámpákat még tavaly decemberben a szélsőjobboldali Szabadságpárt miatt kellett eltávolítani az utcákról. A városi tanács azonban mostanra elérte, hogy kerüljenek vissza a helyükre.
A piros és zöld emberfigurás, azonos nemű párokat ábrázoló lámpákat eredetileg tavaly májusban a Bécsben megrendezett Eurovízióra szerelték fel, de olyan népszerűek lettek, hogy megjelentek Salzburgban és Linzben is - írja a Humen Magazin.

Linzben azonban nem voltak hosszú életűek, mert tavaly decemberben a közlekedésért felelős szélsőjobboldali képviselő, Markus Hein leszereltette azokat, mondván, az adófizetők pénzét nem erre kell fecsérelni.

A tematikus lámpák Bécsben
A tematikus lámpák Bécsben
Heinz Peter Bader / Reuters

"A közlekedési lámpák a közlekedésre vannak és nem arra, hogy megmondják, hogyan éld az életed" – mondta Hein. A városi tanács azonban nem hagyta annyiban, hogy a lámpákat leszedették és most megszavazták a visszahelyezésüket.

Bár Bécsben csak a dalfesztivál idejére szerelték fel őket, egy 20 000 like-ot számláló Facebook-oldal meggyőzte a városvezetést, hogy maradjanak állandóan a város utcáin.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.