Visszajáró, beköltözős betörőt keresnek a Velencei- tónál

Hétvégi házakba tör be, eszik-iszik, firkál, és még lop is az a férfi, aki a hétvégén ismét tevékenykedett, ezért keresik a Velencei-tó környéki rendőrök.

R. Szabó Ágnes Fejér megyei rendőrségi szóvivő vasárnap a Fejér Megyei Hírlapnak azt mondta: a gárdonyi nyomozók által jól ismert módszere mellett, ezúttal az egyik helyszínen hagyott személyi igazolványa buktatta le azt a 38 éves lakcím nélküli férfit, akinek körözését a pénteken és szombaton ismertté vált lopások és betörések miatt adták ki a Velencei-tó környéki rendőrök.

A férfi pénteken, Velencén, szombaton pedig Gárdonyban ment be ingatlanokra, ahol csapokat szerelt le és szívecskéket rajzolt, karcolt a falakra, bútorokra. Az általa okozott rongálási kár eléri a kettőszázezer forintot. A helyszínen a rá jellemző nyomok mellett, ezúttal a személyi igazolványát is megtalálták a rendőrök. A nyomkövető kutya a rögzített nyomok alapján további két ingatlanhoz vezette a rendőröket, ahol szintén járhatott a tettes. Az ingatlanok szemléjét vasárnap tovább folytatják a nyomozók - írja a lap.

A keresett 38 éves, lakcím nélküli férfi nem ismeretlen a hatóságok előtt, nem egy eljárás indult ellene, amiért hétvégi házakba tört be és ott életvitelszerűen tartózkodott.

Szokása szerint eszik, iszik, átrendezi a házat és a firkálásaival kárt okoz a berendezésben. Távozásakor apróbb dolgokat visz magával. Legutoljára akkor fogták el, amikor egy tó környéki önkormányzat épületéből számítógépet akart elvinni egy betörés során. A tolvajt a tetőn megbújva találták meg a járőrök, zsebében a géphez tartozó egérrel, mellette a gép házával. Akkor előzetes letartóztatásba került. A harminc nap lejártát követően az ügyészség nem indítványozta az előzetes letartóztatás idejének meghosszabbítását, így szabadították. Most adatai alapján újra keresik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.