Kicsempészte, majd visszahozta Magyarországra a menekülteket

Nem szálltak ki kocsijából Bécsben a menekültek, ezért visszahozta őket Magyarországra az embercsempész.
Hat migránst vitt Budapestről Bécsbe az az 53 éves férfi, akit vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett  embercsempészéssel vádol a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség.

Az elkövető maga hívta ki a rendőröket az M1-es autópálya Budapest felé tartó oldalán található egyik benzinkúthoz. Azért kért segítséget, mert a 7 hónapos gyerekükkel együtt utazó négy felnőtt - pakisztáni, iráni és afgán állampolgárok - nem voltak hajlandóak kiszállni a kocsijából, tájékoztatott Takács Péter, Győr-Moson-Sopron megye főügyésze.

Kiderült:  az embercsempész összesen hat külföldivel állapodott meg abban, hogy 1100 euróért átviszi őket Nyugat-Európába. A pénz egy részét át is adták a sofőrnek, aki elvitte őket az osztrák fővárosba.

A menekültek azonban Németországba szerettek volna jutni, Bécsben csak egyikük szállt ki. A többiek azt követelték, vigye őket a célállomásig, vagy adja vissza a pénzüket.

Az embercsempész azonban tovább már nem vállalta a fuvart, inkább visszafordult utasaival, s Magyarorazágon kihívta a rendőrséget. 
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.