Visszaélések mozgássérült-igazolvánnyal

Büntetőeljárást indított a rendőrség nyolc, jogtalanul, mozgássérült-igazolvánnyal parkoló mátészalkai autós ellen, közöttük akadt olyan autós is, aki elhunyt felesége kártyájával használta jogtalanul. tettük közokirat-hamisításnak minősül

Büntetőeljárást indított a rendőrség nyolc, jogtalanul, mozgássérült-igazolvánnyal parkoló mátészalkai autós ellen - közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője. Elmondta, mind a nyolcan hozzátartozóik részére kiállított parkolási igazolványokat használtak, a rendőrség célzott ellenőrzése pénteken érte tetten őket, amint a szatmári város egyik nagyáruháza előtt leálltak.

A rendőrszázados tájékoztatása szerint az eljárás alá vontak között olyan autós is akadt, aki elhunyt felesége kártyájával parkolt jogtalanul. A szóvivő megemlítette: közokirat-hamisítást is elkövet az, aki más nevére szóló valódi okmányt használ, és azért akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

A rendőrség a nyolc autós ellen közokirat-hamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, és felveszi a kapcsolatot az okmányirodával is, hogy ellenőrizzék az igazolványokon szereplők jogosultságát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.