Virágládák miatt nem jött időben segítség a haldoklóhoz

Hatalmasat kellett kerülnie egy haldoklóhoz siető mentőautónak január elején a budapesti Wekerle-telepen. A beteg meghalt, a ládák kihelyezésére senki nem ad magyarázatot.

A 64 éves Bodáné Zsuzsa – írta a Blikk – január 2-án lett rosszul, amikor 12 éves unokájával játszott egy Aba utcai házban. A mentőket Zsuzsanna fia értesítette, amikor kislányától megtudta telefonon, hogy a nagymamája rosszul lett. Boda János és testvére azonnal elindultak édesanyjukhoz, aki akkor veszítette el az eszméletét, amikor a férfi a mentőkkel beszélt.

Amikor meghallották a szirénázást, a család megkönnyebbült, hogy közel a segítség, ám mire a mentősöknek sikerült bejutnia a házhoz, már késő volt. Zsuzsannát 50 percen keresztül próbálták újraéleszteni, de az asszony meghalt.

A késlekedés oka az volt, hogy a mentőautó nem tudott a legrövidebb és leggyorsabb úton bejutni a telepre, a Nagykőrösi út–Újlaki utca sarkára ugyanis december 8-án virágládákat helyeztek, melyekben facsemeték állnak. Ez a kereszteződés a Wekerle-telep egyetlen összeköttetését jelentette délen az úthálózattal. Egyébként a Dél-pesti Jahn Ferenc kórházból ez a leggyorsabb és legrövidebb útvonal a Wekerle-telepre (a szerk.).

Boda a tragédia óta próbálja kideríteni, hogy miért került úttorlasz a kereszteződésbe, de a polgármester nem fogadta, a katasztrófavédelem pedig írásban ígért tájékoztatást, miután kivizsgálják az ügyet. A polgármesteri hivatalból annyi válasz érkezett, hogy a zajvédelmi fal meghosszabbításaként kerültek oda a facsemeték.

A bulvárlap is próbálta megszólaltatni az illetékeseket, de sem a polgármesteri hivataltól, sem a mentőktől és a katasztrófavédelemtől nem érkezett válasz.

A Blikk emlékeztet rá, hogy tavaly októberben egy 61 éves férfi azért halt meg a Népligetben egy teniszpályán, mert egy úttorlasz miatt a mentők nem értek oda időben. Ahogy a lap kiderítette, a közeli lakópark működtetői vágták el az utakat, hogy ellehetetlenítsék a sportklub működését. Miután a sajtóban megjelent az ügy, az útzárat csendben felszámolták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.