Vilmos már dolgozik

Kedden, a négynapos nagy-britanniai munkaszünet után már csak a westminsteri apátságban elhelyezett esküvői csokor emlékeztetett az egybehangzó vélemények szerint kitűnően sikerült királyi házasságkötésre.

Kate és Vilmos - az udvar szerint senki nem tilthatja meg az embereknek, hogy a formális Cambridge hercege és hercegnéje cím helyett így emlegessék őket - közel évszázados hagyományt követve küldte át a gyöngyvirág bukétát az Ismeretlen katona sírjára. Elsőként Erzsébet anyakirályné hagyta ott csokrát 1923. áprilisában az első világháborúban elhunyt fivére emlékére. Egy hétig még az apátságot díszítő juhar- és gyertyánfák, illetve a harmincezer szál virág is az ezeréves koronázási templomban marad, majd a fák Highgrove-ban, Károly walesi herceg híres gloucestershire-i kertjében kerülnek elültetésre.

Kate és Vilmos esküvő előtt visszalátogatnak megismerkedésük helyszínére, a skóciai egyetemre. Uralkodni rohamléptekben
St. Andrews, 2011. február 25. VILMOS herceget, a brit trónörökös, a walesi herceg elsőszülött fiát és a menyasszonyát, Kate MIDDLETON-t Sir Menzies CAMPBELL, a St. Andrews-i Egyetem kancellárja (j) fogadja, amint első találkozásuk színhelyére, a skóciai St. Andrews-i Egyetem látogatnak. Április 29-én a londoni Westminster apátságban tartják a jegyespár esküvőjét, amelynek mindkét tagja ezen az egyetemen szerzett diplomát. (MTI/AP/David Cheskin)

Hétfő este az ifjú pár visszatért Anglesey-be, ahol hírek szerint Vilmos egy mentőhelikopter pilótájaként három egymást követő napon teljesít szolgálatot a Királyi  Légierő 22. repülőszázadánál. Kate állítólag szomorúan fogadta a hírt, hogy a herceget legkésőbb 2012 elején tíz hétre a Falkland-szigetekre szólítja  a kötelesség. Az RAF 1982, a dél-atlanti szigetek Argentínától való visszafoglalása óta tart fenn a térségben mentőhelikopter-egységet. A két és fél hónapos áthelyezés túl rövid idő ahhoz, hogy a katonafeleségek is csatlakozhassanak társukhoz.
A 29 éves pár ettől függetlenül sok időt tölthet együtt. Egyes feltételezések szerint az elhalasztott nászútra már e hét végén sor kerülhet. A brit lapokat erősen foglalkoztatja az utazás célpontja, noha az udvar nyomatékosan kérte, a fotósok és tudósítók tartsák távol magukat a hercegi pártól. A valószínűsített úticélok közé tartozik Afrika, főleg Kenya, ahol Vilmos megkérte Kate kezét, vagy  valamelyik Karib-tengeri sziget.

Júniusban kimerítő, kilenc napos útra Kanadába utazik Cambridge hercege és hercegnéje. Jövőre, II. Erzsébet trónra lépésének 60. évfordulója alkalmából szokás szerint az egész királyi család „bedobja magát”, hogy a Nemzetközösség minél több tagországát felkeresse. Vilmosra érthetően a távoli tájak, Ausztrália, Új-Zéland  és a Karib-szigetek várnak. A 85. születésnapját a napokban betöltött királynő ugyan nem csökkentene feszített munkatempóját, de a 90 éves Fülöp edinburgh-i hercegra való tekintettel egyre inkább  szívesen adja át a szereplési lehetőséget – a hosszú külföldi utazásokat - a következő generációknak.

A Kate-et és Vilmost képviselő Clarence House szóvívője azt is bejelentette, hogy „a” ruha, a Sarah Burton tervezte esküvői kreáció rövidesen megtekinthető lesz a nagyközönség számára. Egyelőre bizonytalan a helyszín, de nagy esélyes a Kensington-palota, ahol korábban Diana walesi hercegnő ruháit is kiállították.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.