Vilmos herceg otthagyja a hadsereget

Hét év után leszerel a herceg, a jövőben több időt szán majd a királyi család teendőire, és jótékonykodni szeretne.

Több mint hét év szolgálat után Vilmos herceg leszerel az angol légierőtől (RAF) – adta hírül a BBC.

Vilmos herceg hét év után leszerel
A handout file photograph shows Britain's Prince William in the cockpit of his helicopter after qualifying as a search and rescue captain, in Anglesey, Wales June 1, 2012. William officially ended his service as a search and rescue helicopter pilot on September 10, 2013, and is now due to concentrate on royal duties and charities. REUTERS/HANDOUT/MoD/SAC Faye Storer (REUTERS - Tags: MILITARY ROYALS ENTERTAINMENT) NO SALES. NO ARCHIVES. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS

Vilmos kedden töltötte utolsó műszakját a RAF kutató-mentő egységének pilótájaként. A brit portál információi szerint a herceg a jövőben többet foglalkozik majd a királyi család kötelezettségeivel, és jótékonykodni is szeretne.

Peter Hunt, a BBC királyi családi ügyekkel foglalkozó tudósítója Twitteren azt írta, az elkövetkező egy év átmeneti időszak lesz Vilmos számára, ez idő alatt még nem fog „teljes állásban” a királyi teendőkkel foglalkozni.

A herceg és családja otthagyja Anglesey-ben lévő házukat is, és heteken belül a Kensington Palotába költöznek. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.