Vilmos herceg a híd alatt éjszakázott

Kukákkal próbálta körülvenni magát a jeges szél ellen és majdnem elgázolta egy utcaseprő gép.

A 27 éves Vilmos - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után a második a brit trónutódlási sorban - a hajléktalanokat segítő legfőbb londoni jótékonysági csoport, a Centrepoint fővédnöke. A hercegnek még márciusban, a szervezet támogatására rendezett éves díszvacsorán vetette fel a Centrepoint vezetője, Seyi Obakin, hogy próbálja ki csak egyetlen éjszakára a szabadban alvást. Obakin a Centrepoint honlapján közzétett beszámolójában elismerte: egyetlen pillanatig sem fordult meg a fejében, hogy Vilmos komolyan veszi a javaslatot.

Vilmos herceg nehéz éjszakája a szabad ég alatt.
Britain's Prince William (R) and Seyi Obakin, CEO for the Centrepoint charity for homeless people, stand near Blackfriars Bridge in London in this December 15, 2009 photograph made available in London on December 22, 2009. Both Prince William and Seyi Obakin slept rough for the night, after the charity organised the opportunity for the Prince to experience a night sleeping on the streets. REUTERS/Centrepoint/Handout (BRITAIN - Tags: SOCIETY ROYALS) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS

A trónörökös azonban komolyan vette, olyannyira, hogy az év egyik leghidegebb éjszakáját választotta a megmérettetéshez. Mint a beszámolóból kiderült, Vilmos egy hete, a Centrepoint 40. születésnapjának előestéjén hajtogatta ki hálózsákját a londoni Blackfriars Bridge tövében, és személyi titkárával, Jamie Lowther-Pinkertonnal, valamint Obakinnal együtt becsülettel eltöltötte az éjszakát a szabad ég alatt.

Obakin felidézte, hogy megpróbálták kukákkal körülvenni magukat a jeges szél ellen, de a beton, amelyen aludtak, ettől még nem lett melegebb. Ráadásul majdnem elgázolta őket egy utcaseprő gép, amelynek vezetője nem vette észre a földön alvó herceget és társaságát.Vilmos a kaland után közölte: egyetlen éjszaka természetesen nem elég ahhoz, hogy akár a leghalványabb fogalma legyen arról, milyen lehet minden éjjel London utcáin aludni. Hozzátette azonban: reméli, hogy személyes tapasztalatszerzésével még jobban tudja segíteni az utcán élő elesetteket.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.