Villával próbálta kirabolni a dohányboltot

Rablás kísérlete miatt vádiratot nyújtott be az ügyészség egy 25 éves férfival szemben, aki a vád szerint tavaly júniusban egy villával próbált meg kirabolni egy budapesti trafikot.

Az ügyészség szerint a vádlott tavaly június 1-jén a kora reggeli órákban bedrogozva próbált meg kirabolni egy Baross utcai dohányboltot.

A vádlott először cigarettát kért az üzlet eladójától, aki ezért a vádlottnak hátat fordítva a polcok felé fordul, a férfi pedig ezalatt elővett a ruházatából egy villát. Amikor az eladó visszafordult a pult felé, a vádlott a villával fenyegetve az aznapi bevételt követelte úgy, hogy a villa nyelét előrefelé tartva olyan hatást keltett, mintha kés lenne nála.

Az eladó megrémült a vádlott kezében tartott fém tárgytól és közölte vele, hogy korán reggel csak kevés pénz van a kasszában, a rabló azonban továbbra is pénzt követelt. A sértett eközben észlelte, hogy az elkövető valójában nem kést tart a kezében, és ekkor megnyomta a helyiségbe szerelt riasztó gombját. A vádlott a riasztó megszólalása után elhagyta az üzletet.

A kerületi ügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfit - más bűncselekmények mellett - rablás bűntettének kísérletével vádolja, ennek büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés - olvasható az ügyészségi közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.