Villamospálya-felújítás a Nagykörúton

Szombattól egészen augusztus 19-éig a 4-6-os villamosok Móricz Zsigmond körtér–Blaha Lujza tér, valamint a Fehérvári út–Blaha Lujza tér közötti szakaszain villamospótló autóbuszok közlekednek a vágányok felújítása miatt.

A július 24-én kezdődő rekonstrukció idején villamospótló autóbuszok közlekednek majd a villamosok dél-budai végállomásai és a Blaha Lujza tér között. A 4V jelzésű pótlóbusz a Fehérvári út–Blaha Lujza tér, míg a 6V jelzésű a Móricz Zsigmond körtér–Blaha Lujza tér között közlekedik majd. A Blaha Lujza tér és a Moszkva tér között a felújítás időtartama alatt is villamosok szállítják az utasokat – tudatta lapunkkal szerdai közleményében a BKV.

Eszerint a pótlóbuszokra a 906-os éjszakai autóbusz megállóiban lehet felszállni, kivéve a Ferenc körúti, Petőfi híd irányú, s a Baross utcai mindkét irányú megállókat, ahol augusztus 3-áig a villamos peronszigeteinél állnak meg az autóbuszok. Augusztus 4-től azonban ezeken a helyeken is a 906-os autóbusz megállójában állnak meg.

A BKV a felújítás ideje alatt is biztosítja a mozgáskorlátozott utasok szállítását a menetrendben meghirdetett alacsonypadlós szolgáltatással. Az utasokat a cég honlapján, a médiában pedig a Fővinform is folyamatosan tájékoztat.

A felújítás során csaknem 3200 méter sínt cserélnek ki a szakemberek, továbbá három váltó- és egy vágánykereszteződést. A vágányzár alatt egy vágánykapcsolat épül be az Üllői úti megállóhoz, így a jövőben kisebb szakaszon lesz szükség autóbuszos pótlásra, ezáltal egy esetleges forgalmi zavar hatása minimálisabb lehet.

A tervezett munkálatok várhatóan augusztus 19-én fejeződnek be, majd az után indulhat meg a villamosközlekedés a teljes útvonalon, de a Margitsziget megállóhelyen továbbra sem állnak majd meg a szerelvények.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.