Viharos széllel megérkezett a hidegfront

A hőségriasztás utolsó napjára, keddre viharos széllel megérkezett a hidegfront, amely enyhíti a több napos hőséget. Az erős szél miatt több térségre elsőfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat, a Balatonnál, a Velencei-tónál és a Tisza-tónál egyaránt másodfokú viharjelzés van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tizennégy megyében – Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém és Pest –, valamint a fővárosban a várható viharos széllökések miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki. Ezeken a területeken a széllökések az óránkénti 70 kilométeres sebességet is meghaladhatják. Emiatt több térségre már a riasztást is kiadták – írja az MTI.

A Balatonnál, a Velencei-tónál és a Tisza-tónál egyaránt másodfokú viharjelzés van érvényben. Másodfokú viharjelzés esetén magas és hosszú hullámokra kell számítani, ezért csónak és vitorlás nem közlekedhet a vízen. A Balaton és a Velencei-tó térségében az északi, északnyugati szél a kora délelőtti órákban még gyakran lesz viharos, majd a délutáni órákban már csak erős, később élénk lökések kísérik. Estére jelentősen mérséklődik a szél. A Balaton Siófoknál és a Velencei-tó Agárdnál egyaránt 25 fokos.

Ma eleinte északon és nyugaton lehetnek felhősebb területek, csak néhol alakulhat ki zápor, napközben sok napsütésre és kevés gomolyfelhőre számíthatunk. Az északi, északnyugati szél erős, időnként viharos lesz, amely estére fog csak mérséklődni. Hajnalban 17-23°C, délután 26-32°C között alakul a hőmérséklet.

Holnap az időnként megnövekvő felhőzet mellett sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szelet továbbra is kísérhetik erős lökések, 26-31°C közé melegszik a levegő – jósolja az Időkép.

Csütörtökön napközben sok napsütésre és kevés gomolyfelhőre számíthatunk, majd este északon megnövekszik a felhőzet, de csak néhol alakulhat ki zápor, zivatar. A délutáni órákban 25-30°C várható.

Pénteken és szombaton még országszerte, vasárnap már csak keleten lesz élénk, időnként erős az északi, északnyugati szél. A sok napsütés mellett néhol zápor kialakulhat, többfelé 25°C alatt alakulnak majd a maximumok.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.