Viharos péntek kettős fronttal

Pénteken továbbra is többnyire borult lesz az ég, főleg délutántól van esély záporokra, zivatarokra az egész országban. A hőmérsékleti maximum viszont néhol elérheti a 24 fokot is.

Pénteken rövid napos időszakok főleg keleten, északkeleten lehetnek. Többfelé valószínű eső, zápor, a déli óráktól zivatarok is kialakulhatnak, helyenként felhőszakadással, viharos széllökésekkel. A délkeletire forduló szelet több helyen élénk, néhol erős lökések kísérik. A legmagasabb hőmérséklet általában 16 és 21 fok között alakul, de északkeleten 22, 24 fok is lehet. Késő estére 13, 18 fok közé hűl le a levegő – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján olvasható előrejelzésben.

Pénteken is kettős fronthatás érvényesül, de elsősorban a melegfrontra érzékenyeknél jelentkezhetnek tünetek. Migrén, dekoncentráltság, fáradékonyság jelentkezhet. Ugyanakkor vérnyomásproblémák, keringési panaszok is felléphetnek. A borongós tájakon lehangoltak lehetünk. A fülledtebb időben légszomj, nehézlégzés jelentkezhet, zivatarok környezetében erősödhetnek az asztmás tünetek – figyelmeztet az Időkép.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.