Viharos hét elé nézünk

Derűsen indul a hét utolsó napja, többfelé zavartalan lesz a napsütés a délelőtti órákban. Délutántól azonban nyugat felől fokozatos felhősödés kezdődik és feltámad a szél is. Hétfőn már többnyire borult, szeles reggelre ébred az ország, ha hinni lehet az előrejelzéseknek.

Csapadékos, szeles hetet jósol az Időkép és a Köpönyeg is péntekig. Hétfőntől szerdáig túlnyomóan borús napokra van kilátás, majd csütörtökön egy átmeneti enyhülés után pénteken még egyszer kitombolja magát az idő. A legtöbb csapadék kedden várható, de minden nap készülni kell záporokra, zivatarokra.

A szél is megerősödik, viharossá fokozódik. Erős lehűlés szerdán veszi kezdetét, addig 15, de néhol akár 20 fok körüli maximumokat is mérhetünk. Csütörtökön már csak 6-12 fokig melegszik a levegő. Az időkép szerint csütörtök hajnalban a szélvédettebb északi völgyekben gyenge talaj menti fagy is előfordulhat.

Húsvétra az előrejelzések szerint mérséklődik a szél és szárazabb lesz az idő, de változékony, szeszélyes marad időjárásunk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.