Viharokkal, széllel, jégesővel tör ránk az augusztus

Kánikulára a hétvégén nem kell számítani, sokkal inkább okozhat meglepetéseket egy-egy helyi zivatar vagy jégeső. A meteorológiai szolgálat 80-100 kilométeres szeleket jelez, de a nyári meleg most még nem hagy cserben bennünket.

Péntek estig nyugaton többször, keleten időnként növekszik meg erősen a felhőzet, eleinte főként a Dunántúlon, délután már inkább keleten számíthatunk záporokra, zivatarokra. Felhőszakadás, jégeső délelőtt is várható, estefelé azonban erre inkább már csak keleten van esély - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Villám cikázik az égen a főváros XIV. kerületében
Budapest, 2010. augusztus 6. Villám cikázik az égen a főváros XIV. kerületében. Vihar csapott le az ország két régiójára, ezen belül Budapestre és a Balaton térségére reggel, de a nap folyamán többfelé kialakulhatnak heves zivatarok, amelyeket helyenként akár orkán erejű szél is kísérhet. Elképzelhető, hogy a zivatarok miatt több régióra kiadják majd a legmagasabb szintű, piros riasztást. MTI Fotó: Lakatos Péter

Több-kevesebb napsütés mindenütt valószínű. Az északnyugatira forduló szelet erős lökések is kísérhetik, heves zivatarok környezetében pedig 80-100 km/h fölötti szélrohamokra is számítani kell.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon 22, a Tiszántúlon még 30 fok körül alakul. Késő este nyugaton 18, keleten 23 fok meleg lesz.

A hétvége változékonynak ígérkezik. Szombaton kezdetben még gyakran erősen felhős lesz az ég, majd nyugat felől felszakadozik a felhőzet, és a hétvégétől kezdve az időszak végéig a sok napsütést csak nappali gomolyfelhő-képződés zavarhatja meg. Eleinte főként északon és keleten várható eső, zápor, zivatar, a jövő hét elején azonban már nem valószínű csapadék.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 20 százalékán valószínű.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.