Vigye magával gyógyszerét is a temetőbe!

A temetők, sírok felkeresése sokaknak komoly fizikai erőpróbát, megterhelést jelent, ezért az idős emberek lehetőleg vigyék magukkal a rendszeresen vagy rosszullétre szedett gyógyszereiket, többször álljanak meg pihenni, és lehetőleg kísérettel közlekedjenek – ezt tanácsolja a mentőszolgálat főigazgatója.

Az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, Mártai István a halottak napján a temetőkbe látogatóknak ad egészség- és balesetvédelmi tanácsot. Közleményében néhány gyakorlati óvintézkedésre hívja fel a temetőkbe ellátogatók figyelmét.

Mint írja, sokan, köztük idős emberek látogatják meg szeretteik sírját, és tekintettel a változékony időjárásra – amikor az eső mellett a reggeli és késő délutáni órákban már komoly hideg is várható – mindenkinek javasolt a meleg ruházat és az elcsúszástól védő téli lábbeli viselete.

Hasznos lehet a termoszban vitt meleg tea kortyolgatása is. A temetők környékén torlódó forgalomban a balesetveszély elkerülése érdekében az autóvezetők a gyalogosokra is figyeljenek, közlekedjenek a szokásosnál is óvatosabban.

A sírokat felkeresőknek azt is ajánlja, hogy a korai sötétedésre számítva vigyenek magukkal zseblámpát, ezzel is csökkenteni lehet a balesetek kockázatát.

Az Országos Mentőszolgálat az ünnepek alatt is teljes kapacitással áll készenlétben, ami országosan egyidejűleg mintegy 1500 mentődolgozó – ápolók, orvosok, mentőtisztek, gépkocsivezetők, mentésirányítók – szolgálatát jelenti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.