Videóra vették a 13 éves fiú meglincselését

Ezrek tüntettek Bangladesben igazságot követelve Samiul Alam Rajonnak, akinek agyonverését felvették és a közösség oldalakon megosztották az elkövetők.

Samiult férfiak egy csoportja kapta el, azzal vádolva a zöldségárusfiút, hogy ellopott egy riksát. Büntetésül egy oszlophoz kötözték és fém rúddal ütötték. A közösségi oldalakon gyorsan terjedő felvételen a 13 éves áldozat sírva könyörög kegyelemért, vagy legalább egy pohár vízért, amíg támadói nevetnek rajta és gúnyolják. A vasárnapi esetet a támadók egyike vette fel és osztotta meg az interneten.

A boncolás szerint a fiú halálát fejsérülése okozta, de az egész teste tele volt a verés nyomaival.

Rokon Uddin, Szilhet város rendőrfőnöke a CNN-nek elmondta, hogy eddig nyolc embert tartóztattak le az eset kapcsán. Kettőt pedig, akik elrejtették a testet a gyilkosság után, még keres a rendőrség. A lincselést videóra vevő férfit szerdán letartóztatták és megtalálták nála az eszközt is, amivel forgatott.

"Ahogyan megölték a fiút, az igazán tragikus...több, mint egy tucat járókelő látta, ahogyan brutálisan megverték a fiút, és senki nem értesítette még a rendőrséget sem" - mondta, hozzátéve, hogy a rendőrség folytatja a nyomozást.

A tüntetők szerint Samiul meglincselése nem elszigetelt eset, de rávilágít az ország igazságszolgáltatásának hiányosságaira. Az Odhikar nevű helyi jogvédőszervezet szerint egy mostani jelentés szerint 903 embert lincseltek meg 2009 januárja óta és legalább hatvanat az elmúlt hat hónapban.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.