Vidámparki hintából zuhant ki egy négyéves kislány

Mesterséges kómában tartják azt a négyéves kislányt, aki egy szabadidőparkban esett ki a hintából és súlyos fejsérülést szenvedett Salzburg tartományban.

Az Egyesült Arab Emírségekből érkezett kislány családjával turistaként látogatott el a ferleiteni parkba, ahol a Jungle Loop fantázianevű hinta ananászalakú fülkéjébe szállt. Az édesapja már bent ült, ölében a kislány kétéves testvérével. A kislány édesapja mellé ült. Az automatikusan záródó biztonsági öv túl nagy volt neki, a gyerek a hintázás közben felállt és több métert zuhanva kiesett.

A hinta használati utasítása szerint nyolc éves kortól lehet beszállni, azonban az erre figyelmeztető felirat csak németül volt olvasható, bár a parkban a kiírások részben arab nyelven is szerepelnek.

Szerencsére éppen a park vendégei között volt egy orvos is, aki rögtön el tudta látni a gyereket, akit később helikopterrel a salzburgi kórházba vittek. A kislány jelenleg az intenzív osztályon fekszik mélyaltatásban, állapota stabil.

A szakértők kizárták annak lehetőségét, hogy a hinta elromlott volna, hiszen annak állapotát rendszeresen ellenőrizték. Arról még nem lehet pontosan tudni, hogy az apa tisztában volt-e a hinta veszélyeivel. A hinta érmével működik, és botkormánnyal lehet irányítani a sebességét, a magasságát és a fülke irányát.

Az illetékes rendőri szóvivő tájékoztatása szerint az apa ellen eljárást indítottak gondatlanság miatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.