Vilmos és Kate: a cambridge-i herceg és hercegné

A királyi ház bejelentette: az esküvőt követően Vilmos és felesége a cambridge-i herceg és hercegné címet viselik majd. Fogadni is lehet a nagy napon: a 90 esztendős Fülöp herceg esküvő alatti elszundikálására, és Harry herceg kínos bakijára is.

A nagy londoni fogadóirodák beszámolója szerint az esküvői lázban égő brit alattvalók a sanyarú gazdasági helyzet ellenére két kézzel szórják a pénzt a legkülönbözőbb - néha már bizarrnak ható - esküvői fogadásokra.

A Ladbrokes például komoly, 100/1 nyereményeséllyel kínál fogadási lehetőséget arra, hogy Harry herceg, Vilmos öccse és tanúja otthon felejti az esküvői gyűrűt.

A cég ennél sokkal valószínűbbnek tartja, hogy a 90 esztendős Fülöp edinburghi herceg - II. Erzsébet királynő férje, Vilmos és Harry nagypapája - a templomi szertartás alatt szundít egyet; e fogadási lehetőségre a Ladbrokes csütörtökön mindössze 10/1 nyereményesélyt írt ki.

Ausztráliában II. Erzsébet kalapjának színétől kezdve a menyasszonyi ruha árnyalatáig, de még az uszály hosszára is lehet fogadni. "Ezernyi fogadást rögzítettünk, az emberek különös érdeklődéssel figyelik majd a közvetítést" - közölte a Sportsbet fogadási iroda csütörtökön.

A Nemzetközösséghez tartozó Ausztrália lakosai híresek arról, hogy szeretnek fogadásokat kötni. Ha helyesen tippeltek, Kate Middleton elefántcsontszínű ruhát visel majd a ceremónián, II. Erzsébet sárga kalapban jelenik meg, a menyasszony pedig - Vilmos herceg nejeként - már mint Cambridge hercegnője hagyja el a londoni Westminster apátságot, a brit monarchia ősi koronázó templomát, az esküvő színhelyét.

Nagy összegeket - kétezer ausztrál dolláros tételeket - tettek fel arra is, hogy a menyasszony uszálya nem lesz hosszabb öt méternél. Ha bejön a tipp, akár kétszeresét is megnyerhetik a játékosok. A fogadások szerint a pár első gyermeke 2012-ben jön a világra, és a Francis vagy a John nevet kapja majd, ha lány, illetve ha fiú lesz.

A menetrend

9 óra 15 perc: Az első meghívottak érkezése a Westminster apátság északi kapujához.

10 óra 50 perc: Megérkeznek a Nemzetközösség tagországainak kormányzói és miniszterelnökei, a diplomáciai testületek és más magas rangú vendégek.

11 óra 10 perc: Vilmos herceg és öccse - egyben tanúja -, Harry elhagyja apja rezidenciáját, a Clarence House épületét.

11 óra 20 perc: A külföldi királyi családok tagjainak érkezése az apátsághoz. Kate Middleton édesanyja, Carole és fivére, James elhagyja a Goring Hotelt.

11 óra 25 perc: A brit uralkodó távolabbi rokonai elhagyják a Buckingham-palotát.

11 óra 35 perc: Vilmos herceg nagynénje, Anna hercegnő és nagybátyjai, András és Eduárd hercegek családtagjaik kíséretében útnak indulnak a Buckingham-palotából.

11 óra 38 perc: Vilmos édesapja, Károly herceg és neje, Kamilla elhagyja a Clarence House épületét.

11 óra 40 perc: II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp herceg is elindul az apátság felé.

11 óra 48 perc: A koszorúslányok és az "apródfiúk" elhagyják a Goring Hotelt.

11 óra 51 perc: Kate Middleton apja, Michael oldalán elindul az apátsághoz.

12 óra: Megkezdődik a szertartás.

13 óra 15 perc: Vilmos és felesége a Buckingham-palotába hajtat fogaton, a királyi család magas rangú tagjainak kíséretében. A lovasság egyenruhás tagjai követik őket.

13 óra 30 perc: A friss házasok megérkeznek a Buckingham-palotába.

13 óra 40 perc: A királyi család tagjai és a külföldi koronás fők is megérkeznek a palotába.

14 óra 25 perc: A királynő, Vilmos és felesége, valamint családtagjaik megjelennek a Buckingham-palota balkonján.

14 óra 30 perc: Az égboltot átszeli a királyi légierő gépe.

Vilmos és Katalin a riporterek kamerái előtt a londoni St. James's-palotában 2010-ben
London, 2010. november 16. VILMOS herceg, a brit trónörökös, a walesi herceg elsőszülött fia és menyasszonya, Kate MIDDLETON a riporterek kamerái elé áll a londoni St. James's-palotában 2010. november 16-án. Ezen a napon a walesi herceg hivatala bejelentette a pár eljegyzését, és közölte, hogy az esküvőt 2011-ben tartják. (MTI/AP/Kirsty Wigglesworth)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.