Viccből megölték a Mikulást

Kénytelen volt bocsánatot kérni olvasóitól Norvégia egyik legnépszerűbb napilapja az után, hogy lehozták a 226 éves Mikulás gyászjelentését. A lap belső vizsgálatot indított, hogy kiderüljön, ki sütötte el ezt az ízetlen tréfát.

Az Aftenposten december 3-án azt írta, hogy a Mikulás 226 évesen, egy hosszú és aktív élet után elhunyt a norvégiai Nordkappnál (Északi-fok, a kontinentális Európa legészakibb pontja), mindössze néhány nappal december 12-ei születésnapja előtt. A lap azt is tudni véli, hogy a Mikulás 1788. december 12-én született.

A gyászjelentés a halál okára nem tért ki, de a december 28-án, az Északi-sarkon esedékes temetést állítólag egy biztosító fizeti.

Ez a gyászjelentés nem kerülhetett volna bele a lapba
Ez a gyászjelentés nem kerülhetett volna bele a lapba

Az újság pénteken kért bocsánatot olvasóitól. Mint írták, egy hiba folytán került be a lapba a nekrológ, ami miatt belső vizsgálatot indítottak, ugyanis az Aftenposten etikai kódexe tiltja a halálhírekkel való viccelődést – még akkor is, ha kitalált személyről van szó. A hirdetést egyébként azonnal eltávolították a lap digitális változatából, amint a vezetőség észlelte – írja az Independent.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.